El president Carles Puigdemont s'ha mostrat avui escèptic sobre les diferències de gestió del procés de l'anterior Govern espanyol i del nou Executiu de Pedro Sánchez i ha lamentat la decisió d'enviar 600 efectius de la policia per a les manifestacions de l'11 de setembre a Catalunya.

"El nou temps és enviar 600 policies per controlar una jornada que ha estat sempre tranquil·la i plena de convivència?", ha dit Puigdemont en roda de premsa.

El president ha insistit que les ofertes de diàleg de Sánchez no es "concreten" i que del que ell vol dialogar "és sobre el que demana la societat catalana, que és el dret a decidir el seu futur".

Puigdemont ha considerat haver "donat totes les oportunitats i la confiança" perquè Sánchez digui quina és la seva recepta, "si és la recepta Rajoy 2.0 o és una altra recepta que fins i tot podríem estar disposats a considerar, però és que sobre la taula no hi ha res".

Carles Puigdemont ha comparegut al costat del conseller d'Administracions Publiques, Jordi Puigneró, per informar sobre la demanda del president i de diversos treballadors cessats per l'aplicació de l'article 155.

Preguntat sobre si no està "agafant-se" al passat amb les demandes sobre els efectes del 155 en comptes de buscar solucions futures, ha dit que hi continua havent "amenaces" que es torni a aplicar aquest article de la Constitució.

"Amenaces i diàleg em sembla incompatible", ha afegit Puigdemont. "Els conflictes no es resolen amb més gasolina", ha postil·lat.