El ministeri de l'Interior ha iniciat el reforç policial a Catalunya amb l'enviament de forma escalonada d'al voltant de 600 efectius de les unitats d'intervenció policial, els antiavalots de la policia espanyola, la setmana prèvia a la celebració de la Diada i l'anunci de mobilitzacions independentistes a la tardor.

Fonts policials asseguren que es tracta d'entre 10 i 12 grups d'UIP -integrats cadascun per 50 agents- procedents de diferents direccions i la seva missió és la custòdia d'edificis públics i el suport als Mossos d'Esquadra en seguretat ciutadana.

El trasllat d'aquests agents ha començat aquesta setmana i ja han arribat a Catalunya efectius procedents de Galícia allotjats a la caserna militar de Bruc. A ells s'hi sumaran en els pròxims dies més antiavalots que també reforçaran als cent agents dels dos grups d'UIP que la Policia té de forma permanent a Catalunya.

Segons les fonts, el reforç es va sol·licitar fa dies des de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i és habitual que la plantilla d'UIP sigui incrementada amb efectius d'altres direccions de cara a les celebracions de la Diada de dimarts vinent. Precisament ahir el ministeri de l'Interior va ordenar suspendre fins al 15 d'octubre la sortida de Catalunya de 300 guàrdies civils que tenien previst traslladar-se de nou als seus destins.

L'ordre, publicada ahir en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil, esgrimeix que "per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any, en els llocs actuals de destí, es requereix que hi segueixi fins al dia 15 d'octubre".

Aquests agents continuaran per tant a Catalunya durant les pròximes setmanes en les quals hi ha previstes mobilitzacions de les forces independentistes amb motiu de l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.