El fet que l'exlíder de Ciutadans Albert Rivera hagi marxat del bufet d'advocats on treballava ha esdevingut un tema que ha generat molta conversa. El president Carles Puigdemont s'hi ha volgut sumar i per fer-ho ha recuperat un article publicat l'any 2015 en El País i signat pel mateix Rivera i Luis Garicano, actualment eurodiputat de la formació taronja. En ell parlaven de l'anomenada "cultura de l'esforç" i Puigdemont no ha pogut evitar fixar-se en la ironia de tot plegat. Maleïda hemeroteca.

El president a l'exili i eurodiputat de Junts ha compartit un fragment del text a les xarxes socials, on Rivera i Garicano posen el focus en el fet que per a la cultura de l'esforç és necessari "un model de creixement basat en el coneixement i en la formació, en l'esforç i en el mèrit". Una idea que contrasta amb els retrets que el bufet d'advocats Martínez-Echevarría ha fet a l'exlíder de Ciutadans després de la seva marxa: el seu rendiment era "nul". Quelcom en el que Puigdemont també s'ha fixat. A partir d'aquí, ha recordat que tant Manuel Valls com el mateix Albert Rivera han estat "les grans apostes de l'alta burgesia catalana per retenir Catalunya". "Són les seves criatures. Han acabat marxant per la porta del darrere, enmig de retrets dels qui els van pagar", ha assenyalat en una piulada, fent referència a les esmentades crítiques del bufet d'advocats cap al seu extreballador. Però això ja no canvia res, no reverteix cap situació al país: "El mal ja està fet", ha conclòs Puigdemont.

TUIT Carles Puigdemont

Sorpresa per la notícia

Va ser aquest dilluns quan es va saber que Rivera abandonava el despatx d'advocats Martínez-Echevarriva. Els motius de la retirada encara són desconeguts, però el bufet ha mostrat la seva sorpresa per la notícia. Sorpresa, sí; preocupació, poca. "La notícia ha arribat després de diversos requeriments. Feia mesos que li exigíem un canvi", ha assegurat un portaveu de la firma en declaracions a alguns mitjans espanyolistes. Quina mena de canvi? "El rendiment era nul", ha criticat.

L'exlíder de Ciutadans ha deixat el despatx d'advocats només dos anys després de fer el salt de la política al sector privat. A més, l'acompanya en aquesta retirada José Manuel Villegas, qui va ser el seu número dos al partit taronja i que va seguir les mateixes passes que Rivera. Si bé diem que els motius són desconeguts, alguns mitjans ja han assenyalat que Rivera i Villegas van presentar la seva decisió al director general de la firma aquest dilluns al matí al·legant incompliment de contracte.