El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat contra el jutge Manuel Marchena, després que aquest ha intentat desqualificar el dictamen de l'ONU sobre els presos polítics catalans.

"Acusar d'"insidia" i "grosero desconocimiento" el grup de treball de l'ONU és una actitud molt allunyada del que s'espera d'un Estat membre. Denegar la llibertat un cop ja es coneix la resolució del Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de l'ONU és senyal de menyspreu als compromisos internacionals", ha indicat Puigdemont.

El jutge Manuel Marchena ha aprofitat l'escrit del Suprem que denega la llibertat dels presos per carregar amb contundència contra l'informe del grup de treball l'ONU sobre detencions arbitràries que va reclamar el seu alliberament. L'escrit del tribunal que jutja el procés, on Marchena ha actuat com a ponent, no es limita a negar cap mena de caràcter vinculant de l'informe de les Nacions Unides, sinó que en desqualifica tant els arguments, com els seus treballs i la forma com han estat comunicades les conclusions.

“No falten en el dictamen les afirmacions extravagantsmancades de tota lògica i de possible encaix en el nostre sistema processal”, sentencia el text on s'assegura que són molts els motius per a la discrepància amb els treballs del grup.