El Tribunal Suprem ha rebutjat que els presos polítics surtin en llibertat provisional una vegada el judici pel procés ha quedat vist per a sentència. Es denega així la petició de la majoria dels lletrats de la defensa.

En acabar el judici, tots ells —a excepció de les defenses d'Oriol Junqueras i Raül Romeva— van sol·licitar que els deixessin lliures fins que es comuniqui la decisió del tribunal. El Suprem, però, creu que no hi ha "raons sobrevingudes" per aixecar la mesura cautelar i argumenta, a més, "la necessitat de salvaguardar" que tot el procés culmini un cop el judici ha quedat vist per a sentència. 

En canvi, sí que s'autoritza la cúpula independentista empresonada a ser traslladada a Catalunya, tal com va passar quan va concloure la instrucció de la causa.

Sobre el dictamen del grup de treball de l'ONU sobre detencions arbitràries que demanava l'alliberament de Sànchez, Cuixart i Junqueras, diu que "no és vinculant", tot i reconèixer "la influència" d'aquests organismes. I es recolza en arguments de la fiscalia i l'advocacia de l'Estat per sostenir-ho. "Al dictamen no falten afirmacions extravagants, mancades de tota lògica i d'encaix impossible en el nostre sistema processal", escriuen sobre el grup de treball.

Després d'aquesta resolució, ara els presos estan en espera que el Suprem doni llum verda per al retorn a presons catalanes on hauran d'esperar fins que es dicti sentència, previsiblement a la tardor.