El president, Carles Puigdemont, i els diputats de JxCat han començat poc abans de les 4 de la tarda a Berlín la reunió per preparar el darrer tram de la investidura. Tot i les especulacions que s'han generat al voltant d'aquesta cita, des del grup parlamentari s'han refredat les expectatives sobre la possibilitat que d'aquí en surti un candidat alternatiu.

JxCat ha insistit repetidament que l'anomenat pla D no es posarà damunt la taula fins que s'esgotin totes les vies possibles per investir Puigdemont. Precisament, divendres el Parlament va aprovar la reforma de la llei de Presidència per fer possible la investidura a distància. Tot i que el Govern de Mariano Rajoy va anunciar que recorreria la reforma, de moment, espera l'informe del Consell d'Estat. 

La reunió s'ha posat en marxa poc després de fer-se públic el resultat final de l'enquesta interna de l'Assemblea, segons la qual el 80% dels enquestats reclamen que els grups polítics sobiranistes compleixin el mandat del 21-D i investeixin Puigdemont. Precisament, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, es va reunir dijous amb Puigdemont a Berlín i tots dos van coincidir en la necessitat de refermar el mandat de l'1-O i fer efectiva la República.

A les portes de l'hotel on en aquests moments se celebra la trobada del grup parlamentari l'expectació s'ha fet visible ja hores abans de la cita, inicialment prevista per a dos quarts de tres de la tarda. El retard de dues hores en la sortida de l'avió d'un grup de diputats ha endarrerit el començament.

Finalment, la reunió ha començat poc abans de les quatre. Puigdemont ha accedit a l'edifici a través del garatge i no hi ha previsió que faci declaracions quan acabi.

A la reunió hi participen tots els diputats del grup, tret dels tres que són a la presó, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull; l'exvicepresident de la Mesa del Parlament Lluís Guinó, al qual se li ha retirat el passaport, i una diputada que no hi ha pogut assistir a causa d'un intervenció mèdica.

 

Seguirà ampliació