Investir Carles Puigdemont. Aquest és el clar posicionament que més suports ha rebut de les bases de l'Assemblea Nacional Catalana. L'entitat ha celebrat aquest dijous i divendres una consulta interna i telemàtica als socis per fixar la posició davant d’una possible investidura a la presidència de la Generalitat.

En aquest sentit, els socis de l'ANC demanen als grups sobiranistes del Parlament, JxCAT, ERC i la CUP, que compleixin el resultat del 21-D i investeixin el president Puigdemont, amb més del 80% dels vots. Tot i això, el 57,6% ha donat suport a l'opció d'acceptar un govern alternatiu en cas que investir Puigdemont no fos possible. Per contra, el 35,3% ha votat per anar a eleccions i el 7,1% no ha donat suport a cap de les dues opcions.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha declarat que la nova legislatura ha de començar amb un acte de sobirania del Parlament, que no accepti les imposicions i les amenaces de l'Estat, com seria la investidura de Puigdemont.

L'entitat sobiranista també ha instat tots els diputats dels grups sobiranistes que compleixin allò que van prometre a la campanya, que és restituir el Govern i "obeir el mandat popular del 21-D".

Si finalment el Parlament acaba investint un president que no sigui Puigdemont, "l'entitat ha considerat que no seria el camí a seguir", ja que el Govern d'aquesta legislatura ha de ser el que implementi la república. 

Tot i això, l'entitat ha reiterat el compromís amb el mandat de l'1 d'octubre i a fer efectiva la república.

Per altra banda, els socis de l'entitat han considerat que els resultats del 21-D són prou clars i per això no caldria convocar unes noves eleccions.

Pel que fa a les dades de participació, Paluzie ha afirmat que hi han participat més de 10.000 persones, el 27,4% socis de l'entitat, fet que suposa la consulta amb més participació que ha organitzat l'ANC.