El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras aposten per una gran mobilització a Europa. Els dirigents independentistes han recollit el guant que ha llençat aquest dissabte a la nit l’exconseller i exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, que en una entrevista al FAQS de TV3 ha proposat als partits i les entitats independentistes que organitzin una marxa que “miri cap a Europa”.

“A Espanya no ens queda gran cosa més a reclamar”, ha assegurat Xavier Vendrell, que ha afegit: “Per tant, hem de mirar cap a Europa i ser capaços de mobilitzar-nos”. En aquest sentit, ha instat a “fer la mobilització més gran de la història de la humanitat” per a generar “pressió” per a la resolució del conflicte. “El món ha de veure que el que passa aquí és una barbaritat, una injustícia molt gran”, ha defensat.

Des de l’exili, el president Puigdemont ha avalat la proposta. “Catalunya és un afer europeu perquè la nostra persistència ho ha fet possible”, ha sostingut en una piulada. “La nostra mobilització ha de ser, també, europea, com suggereix Xavier Vendrell al FAQS. Som i serem gent europea!”, ha conclòs.

Des de la presó de Lledoners, en la mateixa línia, el vicepresident Junqueras també ha donat suport a la iniciativa: “Bé Vendrell al FAQS. Toca mobilitzar-se a Europa, la defensa dels drets i llibertats no té fronteres”.