L'única escletxa legal perquè en un futur pugui celebrar-se una investidura telemàtica del president Puigdemont és que es reformi el reglament del Parlament. L'impuls d'aquesta via va acordar-se ja fa mig any, i tot just ara comença a moure's. 

Aquest matí s'ha celebrat la segona reunió de la ponència de la reforma del reglament del Parlament, un títol molt tècnic i que, resumit vol dir que els grups parlamentaris es troben per decidir què cal canviar del manual que regula el funcionament de la cambra. Avui cada grup a exposat les seves propostes. I n'hi ha de tota mena: fomentar un llenguatge no sexista, fer més paritària la mesa, eliminar la figura de cap de l'oposició o que calguin només tres diputats i no cinc per tenir un grup parlamentari. 

Enmig d'aquest reguitzell de propostes, JxCat ha inclòs "la previsió que tots els diputats puguin participar de forma no presencial a les sessions, debats i treballs parlamentaris". La introducció d'aquest punt al reglament permetria una investidura a distància i serviria també per als presos (no inhabilitats). 

La qüestió és que no hi ha terminis fixats i que no hi ha previsió de quan poden acabar-se aprovant aquestes propostes que tot just inicien la fase de discussió. De fet, fonts de l'entorn de Puigdemont afirmen tenir clar que hi haurà maniobres dilatòries i filibusterisme parlamentari per tal d'endarrerir la feina d'aquesta ponència. 

És el tercer intent de JxCat per a la investidura. El primer va ser just fa un any, amb el ple del 30 de gener. Un cop Roger Torrent va anul·lar-lo sine die, ho van provar amb la reforma de la llei de la presidència, que van aprovar JxCat, ERC i la CUP. Però el Tribunal Constitucional va suspendre aquella llei. Queda doncs el camí més llarg i incert, que és la reforma del reglament.