El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs interposat pel president en l'exili, Carles Puigdemont, contra la prohibició de la seva candidatura com a president a la Generalitat.

Puigdemont havia presentat un recurs contra la interlocutòria dictada a finals d'abril en què s'admetia a tràmit la impugnació del Govern a la investidura.

El president a l'exili assegurava en el text que s'havia comès un abús de dret, desviació de poder i que s'havia actuat en contra de la bona fe en portar la investidura del TC.

L'alt tribunal entén que la proposició del president del Parlament, Roger Torrent, de portar a debat la investidura de Puigdemont no era compatible amb les mesures cautelars que el TC va imposar i que negaven qualsevol possibilitat de realitzar una investidura a distància.

Una petició difícil

El TC manté la suspensió de la investidura de Puigdemont, després que aquesta fos sol·licitada pel govern espanyol malgrat el dictamen negatiu del Consell d'Estat. Precisament, aquí està el focus de la polèmica i el que fa realment complicat aquest recurs: és poc habitual que el govern espanyol aposti per una via