El president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, es reuniran demà amb l’exconseller Francesc Homs. L'objectiu és deixar clar el suport del Govern al diputat del PDC davant la seva declaració com a investigat dilluns vinent al Tribunal Suprem per la participació en la consulta del 9-N.

Puigdemont i Junqueras es reuniran amb Homs al despatx del president al Palau de la Generalitat i posteriorment protagonitzaran una compareixença conjunta a la Galeria gòtica on faran una declaració de suport a l'exconseller per la imputació.

Homs, que quan es va celebrar la consulta del 9-N era conseller de Presidència, va ser imputat per aquest cas després que la Fiscalia va demanar el mes de maig al Suprem que investigués la seva intervenció per presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació. L'exconseller va fer una declaració voluntària el mes de març davant del TSJC.

La declaració de dilluns, però, serà al Suprem arran la condició d'aforat d'Homs, que és diputat del PDC al Congrés. Amb tot, l'exconseller va rebre el mes de juliol la citació del Tribunal sense esperar cap suplicatori i amb l'amenaça que en cas de no comparèixer, se'ls pot detenir.

Aquest no serà l’únic gest de suport de l’Executiu. Dilluns, la consellera de Presidència, Neus Munté, serà a Madrid per acompanyar el diputat del PDC, junt amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el titular del Departament de Cultura, Santi Vila.

També els partits faran costat Homs acompanyant-lo dilluns. La delegació del PDC estarà encapçalada per Artur Mas, entre d’altres, mentre que per part d’ERC encapçalaran la representació els diputats Gabriel Rufián i Joan Tardà.