Una trentena de detencions en l'operació per suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona, mentre estava a punt de sortir la sentència de la trama Gürtel. Això és el que ha passat aquest matí i això és precisament el que ha portat a moltes personalitats a vincular la macrooperació policial espanyola a Catalunya amb un intent de tapar el gran cas de corrupció que esquitxa de ple el PP, el partit que governa a Espanya.

El president Carles Puigdemont no s'ha quedat indiferent davant d'això i ha deixat anar a Twitter que "no és cap sorpresa que la UDEF i els socis mediàtics organitzin un xou a Catalunya per tapar l'escàndol de corrupció sistemàtica de la Gürtel".

Sumant totes les condemnes, l'Audiència Nacional ha castigat amb 351 anys de presó a 29 dels 37 acusats per la trama Gürtel en el judici per la primera època del cas i el PP ha estat condemnat com a partícip a títol lucratiu

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha reaccionat a la sentència i ha vinculat l'’operació a la Diputació de Barcelona amb la sentència de la Gürtel.