El president Carles Puigdemont ha assegurat que en la reunió que mantindrà aquest dilluns amb l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel a Ginebra parlaran sobre "el procés de Catalunya cap a la República". Tot i que ha defensat que la reunió no està pensada per negociar la investidura, se'n parlarà. "Seria molt marcià que no parléssim també d'això", tot assenyalant que es discutiran les estratègies per avançar en el procés català. 

En una roda de premsa aquest diumenge des de Ginebra, i preguntat per què en pensa que Junts per Catalunya hagi ofert una moció de confiança, tal com ha transcendit aquest matí, Puigdemont ha assegurat que li agrada aquest mecanisme i ha recordat que ell també el va fer servir durant el seu mandat per aprovar els pressupostos. "Si no m’hagués agradat, no l'hagués fet servir", ha reivindicat.

Pel que fa a la candidatura de Jordi Sànchez a la Generalitat, Carles Puigdemont ha estat clar: "Jordi Sànchez no pot ser president per problemes il·legals”. Puigdemont ha recordat que el número dos de la candidatura de JxCat té tots els drets intactes i que encara no ha estat condemnat, per la qual cosa té dret a ser president, tot assegurant que buscaran la solució per formar Govern. 

Sobre un acord sense la CUP, Puigdemont ha dit que no es planteja aquesta opció després de la majoria independentista que hi va haver a les eleccions. "Seria estrany que una majoria absoluta independentista no servís per investir un candidat independentista", ha defensat.

Mediació suïssa

Puigdemont també ha afirmat que seria un "privilegi" que Suïssa fes de mediadora internacional entre Catalunya i Espanya, però ha apuntat que la mediació l'han d'acceptar les dues parts, i ha recordat que Catalunya ja va agrair els països que es van oferir durant la tardor passada, mentre que l'Estat sempre l'ha rebutjat.

Finalment, sobre el fet que el govern espanyol hagi declinat assistir al debat. Puigdemont ha assegurat que li hauria agradat debatre amb algun ministre espanyol i ha ironitzat que potser "hauria après alguna cosa del model suís".