El president Carles Puigdemont ha reaccionat a la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir el conseller d'Interior, Joaquim Forn, en presó preventiva a Estremera. Segons Puigdemont, l'argument utilitzat pel jutge és "una violació escandalosa dels drets civils i polítics".

Denegar la petició de la defensa de Forn per ser alliberat, és "un mecanisme de segrest i coacció d'idees legítimes i democràtiques" que, assegura, el conseller "ha defensat i practicat de manera pacífica, convivencial i respectuosa". El president ho ha fet públic en un missatge a Twitter aquest divendres a la tarda.

El jutge ha argumentat que el risc de reiteració delictiva persisteix, encara que l'exconseller renunciés a l'acta de diputat que va obtenir a les eleccions del mes de desembre. En concret, assenyala que la ideologia de Forn coexisteix amb un context polític en el qual "no hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d'aconseguir la independència de Catalunya, i encara hi ha sectors que defensen explícitament que s'ha d'aconseguir de manera immediata".