El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha formalitzat la seva renúncia a l'escó de diputat al Parlament de Catalunya. Puigdemont ha acomplert aquest tràmit un cop el Parlament Europeu ha confirmat definitivament la seva condició de membre de l'Eurocambra, la qual cosa és incompatible amb el manteniment de l'acta de diputat en una altra cambra.

El fet de renunciar al seu escó fa impossible que Puigdemont sigui escollit en aquesta legislatura president de la Generalitat, ja que per poder ser designat cap de l'executiu català cal ser membre de la Cambra catalana.

6f553bdf 4b0a 4608 a0ba 28238c809273

El Parlament Europeu va fer públic aquest dilluns que davant la decisió adoptada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconeixent la condició d'eurodiputat del vicepresident Oriol Junqueras, tant Junqueras com Puigdemont i Toni Comín assumirien la seva acta d'eurodiputats i podran participar en el proper ple del dia 13 de gener.

L'Eurocambra va adoptar aquesta decisió malgrat que la Junta Electoral havia ignorat la sentència del TJUE i havia anul·lat el mandat de Junqueras.

Precisament avui la JEC ha sortit al pas d'aquesta indiferència fent pública una nota detallant els correus que va intercanviar amb el Parlament Europeu per comunicar-li la seva decisió.