El president a l'exili Carles Puigdemont ha tirat d'hemeroteca per assegurar que la dreta espanyola no ha canviat des de l'any 1935. El president ha buscat l'editorial de l'ABC del 22 de desembre de 1935 i l'ha comparat amb l'editorial del mateix diari d'aquest dimarts 7 de febrer de 2019.

Amb dues fotografies d'un fragment dels textos, que ha posat una al costat de l'altra, Puigdemont ha recordat que durant l'època del feixisme espanyol el món ho va considerar "un assumpte intern" i, encara avui en dia, n'estem pagant les conseqüències. 

Tot i això, Carles Puigdemont no es dona per vençut i confia en que "la democràcia prevaldrà".

L'editorial de l'ABC del 1935 fa referència a les eleccions espanyoles que s'havien de celebrar el febrer de 1936 i el text del rotatiu explica que és necessària "una Espanya unida". Es tracta d'un text per alertar de les conseqüències del triomf a les eleccions del "separatisme i el marxisme".

El text felicita les formacions polítiques de dretes "per donar compte del que pretenen fer els separatistes" i envia un missatge de tranquil·litat perquè "davant l'imminent perill l'ànima nacional floreix".

Aquest editorial guarda diverses similituds amb el que l'ABC va publicar ahir sobre la manifestació que PP, Ciutadans i Vox han convocat aquest diumenge contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El text de 2019 comença explicant que "els espanyols que creuen en la nació" s'han conjurat per participar en la manifestació de Madrid ja que considera que Sánchez no escolta les veus del seu partit i que per tant haurà d'escoltar la gent que surt al carrer.

L'ABC aprofita per subratllar que el president del PP, Pablo Casado, no descarta presentar una moció de censura contra Sánchez i anima a Ciutadans a seguir el mateix camí contra el president de la Generalitat, Quim Torra.