La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha animat dirigents del PSOE i el PSC a anar a la manifestació de diumenge a Madrid contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya i retirar el suport al president espanyol.

En una entrevista a l'ACN, la cap de l'oposició ha instat els socialistes que no estiguin d'acord amb les "barbaritats" que fa Sánchez a parlar "ben alt i clar", i no amb la "boqueta petitona". Així mateix, Arrimadas ha reclamat al PSOE que "torni al constitucionalisme" de l'etapa del 155. La cap de files del partit taronja ha insistit, a més, que el president espanyol ha de convocar eleccions al Congrés per tornar la veu a la ciutadania.

En declaracions a l'agència, Arrimadas ha criticat que el PSOE hagi "marxat de l'acord constitucionalista" que va fer front al "cop contra la democràcia" de l'any passat, en referència a l'1-O i la declaració d'independència del 2017. En aquest sentit, ha subratllat que li consta que hi ha molta gent de les bases socialistes que estan desencantats amb la cúpula que lideren Sánchez a Espanya i Miquel Iceta a Catalunya.

Pel que fa a la manifestació d'aquest diumenge a Madrid, convocada per PP, Cs i Vox, Arrimadas ha assegurat que serà una concentració "apartidista" i "sense símbols", amb només la presència de la bandera espanyola. "Convidem tothom que hi vingui, sigui del partit que sigui, per demanar eleccions", ha pregat. La mobilització, per Arrimadas, és per defensar la democràcia, la igualtat, la llibertat, la solidaritat i la unió dels espanyols.

En aquesta línia, la cap de l'oposició a Catalunya ha asseverat que li consta que molts votants i afiliats del PSOE i el PSC hi aniran: "Estic convençuda que molts socialistes de tota la vida es poden sentir representats amb aquesta concentració lliure de símbols partidistes però amb un contingut molt fort de valors constitucionals".

Diàleg a Catalunya

En un altre àmbit, Arrimadas ha reiterat que el diàleg entre els partits catalans sobre Catalunya s'ha de produir en el marc d'un ple específic i monogràfic al Parlament. La proposta de la líder de Cs és, doncs, una sessió plenària que pot durar "el que sigui necessari" a la cambra catalana i que es podria celebrar amb una periodicitat negociada.

Sobre aquest aspecte, Arrimadas ha criticat que el PSC assumeixi el "marc mental del separatisme", que -segons ha dit- vol buidar de contingut la cambra: "La taula de diàleg es diu Parlament, i es tanca quan el separatisme vol".