JxCat ha tancat aquest diumenge les llistes electorals més destacades dels propers períodes. Una de les sorpreses ha estat la decisió, fruit del pacte amb el PDeCAT, que el cap de llista al Parlament Europeu en les eleccions del 26 de maig sigui el president a l'exili Carles Puigdemont. La premsa internacional no ha tardat en fer-se ressò del pas endavant del president a l'exili:

The New York Times

El diari nord-americà The New York Times explica la decisió del president a l'exili recordant les seves paraules: "És el moment de fer un pas més per internacionalitzar el dret a l'autodeterminació de Catalunya des del cor d'Europa".

Franceinfo 

El canal de televisió francès Franceinfo destaca la manera com Elsa Artadi ha fet pública la candidatura de Puigdemont: "Pensem que la millor manera de seguir internacionalitzant el conflicte passa per què Europa entengui què succeeix a Catalunya i això es farà amb Puigdemont al capdavant de la candidatura".

Reuters

Per la seva banda, l'agència de notícies Reuters explica la notícia matisant que Puigdemont es troba a l'exili i que s'enfronta a càrrecs per rebel·lió a Espanya. 

A més, l'agència indica que "no està clar si Puigdemont podrà exercir com a membre del Parlament Europeu si és escollit" i afegeix que "alguns mitjans espanyols asseguren que Puigdemont hauria de tornar a Espanya per jurar formalment a la Junta electoral que compliria la Constitució com a legislador europeu".

Associated Press 

L'agència de notícies nord-americana Associated Press exposa que Puigdemont es presentarà a les eleccions europees tot i que el govern espanyol el consideri un "fugitiu". 

L'indépendant

El diari francès amb seu a Perpinyà explica als seus lectors la notícia de la llista europea de JxCat i, a més, recorda la conferència que Puigdemont no va poder pronunciar a l'Eurocambra.  

Euronews

La cadena televisiva Euronews també es fa ressò, a part de la candidatura de Puigdemont, dels presos polítics que encapçalen les llistes a les eleccions generals del proper 28 d'abril: Jordi Sànchez (Barcelona), Jordi Turull (Lleida) i Josep Rull (Tarragona).

Le Soir

El principal diari belga Le Soir també ha publicat la notícia de l'elecció del president a l'exili. El diari aprofita per recordar als seus lectors com ha arribat Puigdemont a l'exili: "Després d'organitzar el referèndum de l'1 d'octubre prohibit per la justícia, els independentistes van proclamar la independència desencadenant la crisi política més gran que hi ha hagut a Espanya des del franquisme".

The Washington Post

El nord-americà The Washington Post apunta que no és la primera vegada que el president es presenta a uns comicis des de l'exili: "va intentar tornar a la seva funció de president a finals de 2017 (eleccions del 21 de desembre) però els tribunals espanyols van prohibir-ho", subratlla el diari.