El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha admès públicament haver mentit a les autoritats franceses en el cas d'Yvan Colonna, líder cors, amb l'objectiu d'aconseguir un acord d'intercanvi immediat d'informació entre Espanya i França per accelerar les investigacions contra membres d'ETA. En una xerrada del 5 d'octubre, García-Castellón va revelar que va enganyar les autoritats franceses per obtenir l'acord, tot i rebre una negativa inicial. Aquest dimecres la periodista Silvia Intxaurrondo ha fet públic aquest tall del vídeo, i ha generat una allau de reaccions. Una d'aquestes reaccions ha estat la del president a l'exili, Carles Puigdemont. "Mentida rere mentida" ha sentenciat l'eurodiputat de Junts.

Puigdemont, citant la publicació a X amb el vídeo de García Castellón, ha volgut expressar la seva opinió sobre aquest assumpte i ha remarcat que el descrèdit de la justícia espanyola "és absolut". "Aquest personatge, que en aquell moment era jutge d'enllaç per designació del PP, confessa, amb una cara impressionant, que va mentir a les autoritats franceses en un afer d'alta sensibilitat (l'assassinat del prefecte de Còrsega) per aconseguir la firma d'un conveni", afirma el president a l'exili. També destaca que García Castellón és el jutge del cas Tsunami i que acusa de terrorisme líders independentistes. "Que aquest mateix personatge sigui el que ens acusa de terrorisme per les manifestacions del Tsunami Democràtic ja hauria de donar una pista sobre la veracitat de la causa. Una mentida rere l'altra, com és propi dels mentiders confessos com ell", ha escrit l'eurodiputat de Junts.

García Castellón és el magistrat encarregat de la causa de Tsunami Democràtic, i és qui està movent mar i muntanya per jutjar a líders independentistes, com Puigdemont, per terrorisme. Per aquest motiu, i donada la greu confessió del magistrat, Puigdemont es posa les mans al cap amb les seves revelacions. "Si va ser capaç de mentir a la cara a les autoritats franceses, algú creu que no ha estat de capaç de mentir tantes vegades com li ha convingut? És el que té ser càrrec del PP, que pots mentir cobrant diners públics i ningú no et perseguirà. I el Poder Judicial què? Ja té a punt el seu 'informe mèdic habitual' en defensa de l'honorabilitat dels jutges espanyols?", es pregunta Puigdemont.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!