El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha animat a la ciutadania a sortir al carrer de manera "més cívica i pacífica que mai" per respondre a la "imposició" a la que està sent sotmesa Catalunya per part d'Espanya. Així ho ha demanat de cara a la manifestació de la Diada de demà en una entrevista al programa 'Més 3/24'.

"Els que ens volen de genolls demà tindran la resposta en forma de gran mobilització", ha augurat Puigdemont, que ha apuntat a la necessitat de saber interpretar "què vol la gent" ja que "no hi ha política sense la societat civil".

Puigdemont ha reiterat la intenció del govern català de mantenir-se obert al diàleg i la voluntat de pactar un referèndum d'autodeterminació. En aquest sentit, ha tornat a emplaçar al president espanyol, Pedro Sánchez, a presentar "propostes concretes" del que vol per Catalunya i així poder veure si té una "recepta diferent a la de Mariano Rajoy". Per ara, "ens estan proposant que fem el mateix que ja vam fer el 2006", ha criticat.

Sobre la retirada de la política de l'exvicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, Puigdemont ha etzibat que "no la trobarem a faltar" i ha confiat que "la història ja la jutjarà".

El president també ha estat preguntat pels entrellats dels dies posteriors a la declaració d'independència i l'exili de part del Govern. "La meva decisió de marxar a l'exili era coral i sabuda per tothom" de l'Executiu, ha assegurat. Pel que fa la seva relació actual amb el vicepresident Oriol Junqueras, ha acceptat que "no és la que voldríem" perquè "ell és a la presó i jo a l'exili".