El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, va defensar i reconèixer aquest diumenge que el president a l'exili Carles Puigdemont és, efectivament, un exiliat. Arran d'aquestes declaracions, tota la dreta espanyola, i també part de les esquerres, van sortir per atacar el líder de Podemos de totes les maneres que se'ls va ocórrer.

Davant de l'allau de crítiques, el mateix Puigdemont ha sortit al pas del vicepresident espanyol. En un fil de Twitter, el president a l'exili i també eurodiputat, ha defensat que "és incompatible amb la democràcia" la criminalització i deshumanització que dels dissidents polítics com la que ha rebut ell mateix durant els últims anys o com la que ha hagut de suportar Pablo Iglesias després d'assegurar que Puigdemont és un exiliat.

Ara bé, davant d'aquesta defensa, Puigdemont ha recordat que Iglesias no és còmplice de cap estratègia independentista, ni tampoc de la seva en particular.

Puigdemont no s'ha quedat aquí i ha assegurat que li sap greu "l'onada d'incomprensió" que està rebent Iglesias i ha comentat que "hauria de fer reflexionar a tots els qui participen d'aquest acarnissament que fa anys que rebem alguns" i ha rematat assegurant, un altre cop, que no és sa per a la democràcia que s'estigmatitzi les persones que lluiten per objectius políticament legítims.

No cal estar d'acord amb els presos i exiliats

 El president ha prosseguit la seva defensa de les paraules d'Iglesias recordant que "per defensar els presos polítics i demanar el retorn a casa dels exiliats no cal estar d'acord amb les seves idees", i ha assegurat que per fer el que va fer Iglesias, defensar els presos i exiliats només cal "voler una societat que resolgui els seus conflictes polítics per la via de la política", que és el que va intentar el vicepresident espanyol.

Per últim, el president a l'exili ha expressat el seu respecte i agraïment a Iglesias per intentar resoldre els conflictes polítics per la via política. A més, Puigdemont ha afegit que, en referència al partit socialista, "quedar-se en una zona de confort per regalar les orelles" a aquells que van fracassar volent resoldre aquests conflictes a través de la violència policial o usant de manera fraudulenta el codi penal "és molt conservador".

Imatge principal: Recurs del president Puigdemont en una entrevista amb ElNacional.cat / Sergi Alcàzar