Iglesias no ha deixat ningú indiferent. Les dretes i els socialistes han carregat contra el vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, que aquest diumenge ha comparat el president Carles Puigdemont, amb els exiliats republicans durant la dictadura franquista. En una polèmica entrevista a La Sexta, Iglesias ha considerat que la situació de Puigdemont no és equiparable a la fuga del rei emèrit, però, en canvi, creu que sí que és comparable a la de les persones que es van haver d'exiliar durant la dictadura de Franco. A més, Iglesias s'ha mostrat a favor dels indults dels presos polítics i ha insistit en la importància de resoldre el conflicte català "políticament".

Per tot plegat, aquestes declaracions han aixecat molta polseguera a la bancada de les dretes espanyoles, però també dins el mateix govern espanyol de coalició, on el PSOE ja ha mostrat la seva incomoditat amb les paraules del vicepresident segon.

Les dretes, enceses

Com era d'esperar, l'allau de reaccions per part de la dreta a l'afirmació d'Iglesias no s'ha fet esperar i els líders del Partit Popular, Ciutadans i Vox ja han inundat les xarxes de crítiques contra el podemita. 

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha titllat les declaracions d'un "insult a tots els espanyols que es van veure obligats a abandonar el país per defensar la llibertat", mentre que l'exdiputat Jordi Cañas ha carregat contra la "desvergonya i abjecció" del vicepresident. Altres membres del partit, com Toni Cantó, també s'han mostrat en contra.

Qui també s'hi ha sumat ha estat l'exlíder de la formació, Albert Rivera, que ha fet una defensa aferrissada del rei emèrit i ha acusat Iglesias de "manipular la realitat judicial".

Per la seva banda, els populars també hi han posat cullerada. La número dos per Barcelona, Lorena Roldán, ha apuntat també contra els socialistes i la regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha exigit "respecte a la nostra intel·ligència".

Incomoditat al PSC

Tanmateix, les dretes no han estat les úniques que han carregat contra la comparació de Pablo Iglesias, sinó que algunes veus dels seus socis de govern a Madrid també han criticat les declaracions. És el cas de la Viceprimera Secretària del PSC, Eva Granados, qui no s'ha amagat i ha mostrat la seva incomoditat a través de les xarxes. "De què va Podemos?", s'ha qüestionat.