Des d'Alemanya, el president Carles Puigdemont ha demanat la delegació de vot per als plens del Parlament. Així ho han confirmat fonts de la Cambra, que han assenyalat que la petició s'ha registrat pocs minuts abans de la reunió de la Mesa, prevista per a dos quarts de deu, i prèvia al ple d'aquest dimecres.

La Mesa, però, no tractarà la delegació de vot en aquesta reunió i ha demanat el seu parer als lletrats de la Cambra, que s'hauran de pronunciar sobre aquesta qüestió en un informe la setmana que ve. En cas de ser concedida la delegació, aquesta ja no servirà per la sessió d'aquest dimecres però sí per als propers plens.

Puigdemont s'empara en la seva situació de presó cautelar per a sol·licitar la delegació, aplicant el criteri del jutge Pablo Llarena. El magistrat va considerar que la privació de llibertat podia justificar una "incapacitat perllongada".

En el ple d'aquest dimecres, el Parlament té previst debatre els drets polítics de Puigdemont, així com els de Jordi Sànchez i Jordi Turull, incloent-hi el de sotmetre's a un debat i votació d'investidura. El text s'empara en la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU, que dicta mesures cautelars per garantir els drets de Sànchez.