Si ahir va ser Artur Mas qui va apostar per fundar un nou partit a partir de l’espai que ocupa Convergència, avui ha estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ha defensat fer una nova “eina” amb nous lideratges, que sorgeixi "del planter d'alcaldes" convergents, i fer-ho “sense cap tipus de complex”.

“Claríssim. Com a militant penso que hem de fer un nou partit, i a totes”, ha assegurat Puigdemont des de Tarragona.

Dimecres, el consell nacional de CDC va aprovar la pregunta que aquesta formació plantejarà el 21 de maig a la militància i simpatitzants per decidir si es crea una formació nova o bé s'aborda una renovació a fons. L'endemà, Mas va defensar crear un nou partit. Avui ho ha fet Puigdemont.

El president de la Generalitat ha reiterat que aquesta nova formació que defensa ha d’agafar “el millor que ha fet la tradició convergent per aquest país”, però alhora orientar-se cap al futur.

“Nous llenguatges, nous lideratges, noves prioritats, noves maneres de governar. Missatges nous a la ciutadania, perquè estem en condicions de donar-los i perquè estic convençut que això hem de fer-ho amb una nova eina, un partit nou, que agafi el millor de la tradició i que s’orienti al futur”, ha explicat.

Alcaldes

Segons el polític gironí, aquesta nova eina i nous liders han tenir la "base" en els alcalde de CDC, que s'haurà de convertir en el "planter de lideratges emergents".

Les darreres setmanes, Puigdemont està deixant clar que no pensa ser un simple espectador en el debat intern que viu Convergència. Fa deu dies, l’endemà de celebrar un dinar amb destacats alcaldes convergents, va assegurar que pensava assumir un paper protagonista en el procés que viu la formació.

També aquest matí, en una entrevista a l’emissora UA 1 de Lleida ha assegurat que en cas que no aconsegueixi completar “la feina” que va assumir en arribar al Govern fins a convocar unes eleccions constituents, es plantejarà optar a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions al Parlament.