El president, Carles Puigdemont, ha volgut tenir aquest divendres un record per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que fa cinc mesos que estan en presó provisional a Soto del Real. En el missatge de vídeo, retransmès a la plaça de la Independència de Girona, ha volgut enviar un missatge optimista a la gent concentrada: “Això acabarà bé i podrem veure un país que sigui el resultat del que volen els seus ciutadans”.

En aquest sentit, Carles Puigdemont s’ha referit als darrers esdeveniments d’aquesta setmana. “Si ens mantenim dempeus, i no oblidem els que estan a la presó i l’exili, i els que han de passar per la Guàrdia Civil o els jutjats per delictes inexistents, ens en sortirem”, ha defensat. “De fet, ens estem sortint, i per això aquesta actitud autoritària de l’Estat espanyol”, ha afegit.

“Moltíssima gent s’està preguntant per què no hi ha manera que l’Estat espanyol dialogui, com pot ser que a l’Europa del segle XXI tinguem un país amb presos polítics, que amenaça tot un poble perquè vol exercir el dret a l’autodeterminació”, ha assegurat Puigdemont.