El diari alemany Die Zeit ha convertit el president Carles Puigdemont en el "català preferit dels alemanys", un títol que fins ara ostentava Pep Guardiola. "Des de Setmana Santa, Alemanya té un nou català favorit. Això és bo, perquè l'antic Pep Guardiola fa dos anys que està desaparegut i acaba de ser eliminat de la Champions", bromeja l'article.

El rotatiu reafirma la seva tesi dient que Puigdemont no ha estat eliminat de la Champions "sinó que ha estat gloriosament alliberat d'una presó i alabat com una estrella del pop". Tot i això, matisa que no tothom està content amb la decisió de la justícia alemanya de deixar el president lliure i no extradir-lo per delicte de rebel·lió, ja que alguns l'anomenen "Putsch-Dämon" (dimoni del cop d'Estat).

En to irònic, Die Zeit explica que abans de Puigdemont i Guardiola Alemanya no tenia catalans preferits, és més, assegura que "ningú estava interessat en Catalunya". El diari exposa als seus lectors que la història del nou català favorit es nodreix de "l'acció cega de la democràcia a l'espanyola i de la persecució que fa Pablo Haftbefehl (ordre d'arrest) Llarena que afecta molts polítics independentistes catalans".