Quan s'apropa l'equador de la campanya electoral, Google revela qui és el candidat i la formació més populars. Tot i que les enquestes s'han convertit —com ja és habitual en període electoral— en el principal indicador de la popularitat de les candidatures i dels presidenciables, hi ha moltes altres dades que ens indiquen en quin punt es troba la campanya: aquest matí, El Nacional recollia que el candidat de JuntsXCat, Carles Puigdemont, és el més popular a la xarxa social de moda, Instagram, una tendència que també s'aprecia si s'observen les tendències de cerca de Google.

Carles Puigdemont ha estat el candidat més cercat a Google en els darrers 30 dies. El president i candidat de la coalició independentista JuntsXCat és el més popular, superant amb escreix els presidenciables de Ciutadans i ERC, Inés Arrimadas i Oriol Junqueras, que segons les enquestes li disputen la victòria a les eleccions del proper 21 de desembre.

Tot plegat es pot saber gràcies a l'eina Google Trends, que serveix per detectar les tendències de cerca d'un terme a través d'una línia del temps. Trends no indica el nombre total de cerques en un moment determinat, sinó que t'indica la popularitat en una escala de 0 a 100, en el qual 100 representa el punt en què una cerca d'un terme ha assolit el seu valor màxim.

Puigdemont ha estat el candidat més popular del darrer mes i des que va començar la campanya electoral el passat dimarts 5 de desembre. En els últims 30 dies, el president obté una popularitat de 50, mentre que Arrimadas es queda amb 38 i el vicepresident, 32. Li segueixen el candidat del PSC, Miquel Iceta, amb 29 punts i molt més lluny el presidenciable dels comuns, Xavier Domènech, amb només 5. Pel que fa estrictament a la campanya electoral, Puigdemont ha estat per sobre d'Arrimadas totes les jornades, excepte el 8 de desembre.

El punt àlgid de cerques pel president Puigdemont (100) va ser el passat 17 de novembre, quan va declarar davant la justícia belga juntament amb la resta de consellers a Brussel·les en una jornada en la qual el jutge havia de decidir si l'extraditava a Espanya. Arrimadas també ha tingut punts d'especial interès: els màxims van tenir lloc el 4 de desembre (81), després del debat amb Rovira a Salvados, i el 29 de novembre, l'endemà de protagonitzar l'emissió de Mi Casa es la Tuya. Pel que fa a Junqueras, la màxima popularitat (34) va ser el passat 4 de desembre, dia en què el jutge del Suprem Pablo Llarena va decidir mantenir-lo en presó preventiva.

La popularitat dels candidats contrasta amb les recerques per partits: en els darrers 30 dies, ERC ha estat el primer partit (50 punts), seguit de JuntsXCat (38), PSC (32) i Cs (29). La formació encapçalada per Domènech queda el darrer amb només 5 punts. D'aquesta manera, les marques electorals de Puigdemont i Arrimadas són més febles que no pas els candidats, situació inversa de la que es produeix a ERC i Junqueras.