El president Carles Puigdemont i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, han expressat el seu suport a la periodista Pilar Rahola després que s'ha fet públic que ha estat acomiadada de La Vanguardia, on escrivia una columna d'opinió des de l'any 2007.

Puigdemont li ha agraït que hagi escrit "com a dona lliure fins al darrer dia" i ha lamentat que alguns a Madrid però també "a prop" la volen en silenci o amb sordina. "Continua escrivint, continua parlant. Amb acords i desacords, no podem ser si no som lliures", conclou.

De la seva, la president del Parlament ha repiulat el tuit de Rahola en què publicava la seva darrera columna on denunciava el silenci i les servituds que nodreixen la decadència del país. "Realment no podies haver acabat millor el teu darrer article. La censura s'ha de denunciar sempre. Que vingui d'on ve i s'accepti ja ho deixa tot clar. Endavant, Pilar. I gràcies per no acceptar les rebaixes", rebla la presidenta.

També Societat Civil Catalana s'ha pronunciat en relació a la notícia de l'acomiadament de Rahola, però ho ha fet en sentit contrari, amb un irònic: "La pregunta és: per què han trigat tant?".

A la imatge principal, Rahola i Puigdemont en una fotografia d'arxiu / Efe