El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest dilluns la creació d'una "bombolla d'intoxicació" per part de certs mitjans i partits amb l'objectiu de provocar una "confrontació civil" a Catalunya. En una roda de premsa juntament amb el president Quim Torra des de Waterloo, Puigdemont s'ha referit així a la polèmica per una suposada agressió a una dona per treure llaços grocs que ha resultat ser una baralla sens motius polítics.

Puigdemont ha recomanat a l'"enginyeria de la confrontació" que ha creat aquesta bombolla que "abandoni l'esperança d'arrossegar la societat catalana" a un enfrontament. El president ha criticat l'ús d'imatges i d'informacions falses sobre incidents com el de la Ciutadella que intenten construir una "narrativa que no prosperarà".

"El poble català no caurà en la provocació", ha reiterat i ha recomanat "als partits que flirtegen amb la violència" que "vagin amb compte" perquè a Catalunya "mai serà acceptat". "Ens agrada utilitzar l'espai públic com a espai de debat i expressar-nos a través d'eines democràtiques", ha explicat.