Reunim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat, és el darrer llibre que ha escrit el president a l'exili, Carles Puigdemont, el qual ha descrit l'obra com un "article d'opinió molt llarg". A l'obra el president reclama a l'independentisme una direcció coordinada per compartir estratègies de partit i adverteix que no hi ha alternativa a la confrontació amb l'Estat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio per parlar del llibre, el president català ha demanat als partits independentistes tornar a la "fórmula de l'1-O, a aliar-nos". Puigdemont ha insistit en la unitat que es va donar de cara a l'organització del referèndum d'independència i ha recordat que "som aliats i tenim un objectiu comú al qual ens devem".

El president a l'exili ha defensat les llistes unitàries i ha subratllat que si no hi ha unitat i coordinació a les files independentistes no es podran superar els reptes. Puigdemont ha instat a aconseguir una coordinació com la del Govern català: "Al Govern encara hi ha una part d'aquesta unitat que demano", ha indicat.

La sentència dels presos i l'exili

Carles Puigdemont, que està exiliat a Bèlgica, ha assegurat que mentre tingui llibertat de moviment "el seu deure serà fer servir la paraula" per internacionalitzar el procés.

En la mateixa línia, sobre el seu escó i el de Toni Comín al Parlament Europeu, el president ha explicat que esperaran a tenir una resposta dels tribunals europeus per decidir si renuncien o no a l'escó: "Tenim una lluita plantejada pels drets dels que ens han votat a mi i a Comín, no hi renunciarem fins que no tinguem una resolució de la justícia europea".

Sobre els presos polítics i la sentència del judici al procés, Puigdemont ha lloat la tasca dels líders empresonats: "Necessitem el lideratge polític i moral dels presos" i, en cas de sentència condemnatòria, ha demanat que se'ls permeti "seguir fent política des de la presó".