El president Carles Puigdemont ha esclatat contra el president del Partit Popular Català i candidat pel partit a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol. En un missatge a les xarxes socials, Puigdemont ha criticat que el popular demani el vot dels pensionistes per "no posar en risc les pensions", segons Albiol, en cas de victòria independentista. 

El president recull les paraules d'Albiol i adjunta la notícia que assegura que "l'Estat deixa 10.000 milions a la Seguretat Social per poder pagar les pensions". "El saquejador no es pot presentar com a garant", ha denunciat Puigdemont en un tuit realitzat aquesta tarda des de Brussel·les. 

En els últims temps, el govern espanyol ha hagut de treure diversos milions de la guardiola de les pensions per poder fer front als pagaments. Durant el mes de desembre de 2016, l'Estat va retirar gairebé 10.000 milions per fer front, entre altres, a la paga extra de Nadal. Aquest fet, sumat a factors sociodemogràfics, com el descens de la taxa de fecunditat o l'allargament de la vida dels ciutadans, han posat en risc les pensions a Espanya.