El president Carles Puigdemont s'ha mostrat crític amb la violència que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs, agredit ahir al barri Gòtic de Barcelona. L'agressor hauria cridat "viva Franco" i "viva Espanya" en el moment de colpejar-lo. Quan el van intentar apartar es va identificar com a membre del CNP.

Des del perfil de Twitter, Puigdemont ha escrit: "un policia espanyol violent i franquista que, tot i una agressió (...) continua en servei?". "Típic en democràcies exemplars", ha ironitzat. En la mateixa línia, des de la notícia de l'agressió, el perfil del president és ple de moltes de les reaccions a l'agressió.

Ara el policia ha denunciat Jordi Borràs i explica la història a la inversa: que Borràs el va increpar. Avui a les 12h Borràs denunciarà els fets a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Les Corts. 

En un segon tuit més recent, Puigdemont ha citat un fil de tuits de l'ex diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Albano-Dante Fachín, que planteja una situació inversa: què hagués passat si l'autor de l'agressió fos un Mosso d'Esquadra al crit de "Visca Catalunya lliure"?

A Madrid, el diputat d'ERC Joan Tardà ha denunciat l'agressió al ple del congrés.