L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha criticat aquest dissabte que el Tribunal Constitucional (TC) “ha fet el ridícul” amb la seva decisió sobre el ple d’investidura, en què el president en funcions només podrà ser investit si acudeix presencialment al Parlament, i per autorització del jutge.

En una entrevista al Preguntes Freqüents (TV3), Cuevillas ha qualificat la resposta del TC al recurs de la Moncloa de “cosa raríssima” que obeeix la voluntat de “no desautoritzar” el govern espanyol.

L’advocat de Puigdemont considera el recurs un “claríssim frau de llei” i ha afirmat que el líder de JuntsxCat "queda curt" amb l’anàlisi que ha fet de la qüestió. ”El TC ha rebutjat el frau de llei de la Moncloa, però per fer-ho ell n’ha comès un altre”, ha volgut deixar clar.

Cuevillas no s’ha estalviat les crítiques cap a l’Executiu de Mariano Rajoy, del qual diu que “s’està burlant de la llei, obviant el que diu el Consell d’Estat”. Tampoc cap al Constitucional, que considera que “ignora les lleis” amb una resolució “tan mancada de sentit”.

Sobre la resposta de l’advocat de Puigdemont a la decisió del Constitucional, Cuevillas ha reconegut que “és difícil prendre decisions en calent”, si bé ha explicat que es plantegen acudir al Tribunal d’Estrasburg.

No ha volgut pronunciar-se sobre si Puigdemont acudirà al Parlament aquest dimarts, però sí que ha volgut deixar clar que la via telemàtica “està oberta”. “No se li està prohibint”, ha assegurat.