El conseller Lluís Puig, exiliat a Brussel·les des del passat mes d'octubre, s'ha mostrat convençut que a la llarga "totes les justícies europees reconeixeran que no hi ha delicte de rebel·lió" i que per tant els presos polítics estan empresonats "per venjança". En la mateixa línia, Puig ha assegurat que "Europa veu que la presó preventiva és una simple venjança de l'estat espanyol".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'extitular de Cultura de la Generalitat, ha volgut recordar que una euroordre no està feta "perquè es manipuli amb els interessos d'un jutjat", i ha afegit que "la justícia ha de ser justa".

Puig no ha passat per alt la decisió del tribunal alemany d'extradir el president Puigdemont només per malversació, i ha indicat que el president està "pletòric i més content que mai perquè Europa mai entendrà que a Espanya es jutgi per rebel·lió".

També ha carregat contra el nou executiu de Pedro Sánchez de qui ha dit que "no hi ha cap gest", i ha instat al president espanyol a fer un canvi de rumb "o bé nosaltres guanyarem pel nostre compte a Estrasburg". Sobre aquest tema, el conseller ha exposat que si "Sánchez vol passar a la història per resoldre el conflicte, ha de ser valent i enfrontar-se als crítics de la dreta espanyolista".

Finalment, Lluís Puig ha posat l'accent en la importància del diàleg amb l'Estat, i ha recordat com d'important hauria estat quan es va fer el referèndum i els dies que el van seguir. "Sense diàleg amb el govern espanyol segurament era impossible implementar la República", ha assegurat Puig al mateix temps que ha matisat que ell confiava en un diàleg "tard o d'hora" i que per això "es va arribar fins al final".