La gestora del PSOE donarà suport al govern de Rajoy si decideix començar una negociació amb la Generalitat de Catalunya per evitar la independència, entorn d'una tercera via, segons ha afirmat Javier Fernández. "Si la Generalitat té una tercera via que no passi pel dret d'autodeterminació, el PSOE estaria d'acord que es parlés", ha dit el president de la gestora.

Segons ha explicat, l'executiu central no li ha "comunicat res" sobre que hagi començat una negociació amb Catalunya, encara que s'ha mostrat confiat que, si és així, Rajoy l'informarà: "Si hi ha aquest tipus de negociació, suposo que ho farà".

"No m'ha dit el president del Govern [espanyol] que hagi començat cap negociació, no ho sé", ha subratllat Fernández, després que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, revelés les últimes hores que hi ha contactes "a tots els nivells", alguns discrets; mentre que el president Carles Puigdemont ha negat que hi hagi cap tipus de negociació.

Després de valorar el plantejament de Mas sobre una tercera via per resoldre la crisi institucional de Catalunya, Fernández ha recalcat que també el PSOE té "una tercera via, que és federalitzar l'Estat" a través d'una reforma de la Constitució.