Dur contraatac del PSOE per les crítiques al partit per part d’Emiliano García-Page. El baró socialista ha assegurat que la llei d’amnistia “posa de genolls” la Constitució, i que obre la porta a un retorn de Carles Puigdemont “perquè se surti amb la seva, rigui força i plantegi el referèndum”. Aquest dilluns, el secretari de l’Àrea Institucional dels socialistes, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha carregat contra ell, assegurant que el president de Castella-la Manxa se situa en la “minoria absoluta” i “marginal” del PSOE, ja que al partit és compartida majoritàriament l’opinió que cal tirar endavant una llei d’amnistia.

En roda de premsa des de la seu de Ferraz, Gómez de Celis ha acusat Page de buscar “aplaudiments fàcils” i lamenta la seva absència de crítiques al PP. “Podria haver-lo criticat pel que fa a la reforma del CGPJ”, ha assenyalat, en tant que els populars es neguen des de fa anys a renovar els vocals de la cúpula dels jutges espanyols perquè hi tenen majoria conservadora, i ara han amenaçat en tombar les negociacions amb Félix Bolaños per l’aprovació de la llei d’amnistia. Per altra banda, De Celis també ha criticat Page perquè les seves manifestacions contràries a la direcció del partit sempre “les fa a la porta”. “I a dins, calla”, ha assenyalat en referència als congressos que el PSOE celebra amb els seus membres. Tot i insistir que “respecta” la posició de Page, l’ha animat a deixar de fer soroll i pronunciar-se a les vies internes del partit.

Noves crítiques d’Emiliano García-Page

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha assenyalat en una entrevista a El Mundo que considera un error millorar la convivència a Catalunya a costa d'empitjorar-la a Espanya. De fet, afirma en aquesta entrevista que en cap cas canviarà d’opinió, quan se li pregunta sobre la seva relació amb la direcció del partit. Així, critica la manca de tolerància que hi ha a Ferraz amb les crítiques.

 

Paral·lelament, advoca per aconseguir acords entre PSOE i PP sense trencar consensos en l'àmbit estatal. Opina, també, que és un error donar Pedro Sánchez per acabat, tot i que reconeix la complexitat de la situació política actual. Adverteix, a més, del risc electoral de pactar amb l’independentisme.

“Legislatura complicada”

També ha estat preguntat durant la roda de premsa pel futur de la legislatura, ara que el PSOE —tot indica— ja té encarrilada la llei d’amnistia. La norma ha d’aprovar-se aquest dijous al Congrés, després de l’acord dels socialistes amb Junts i ERC per un text definitiu. Ha admès que serà una “legislatura complicada”, a causa de l’aritmètica del Congrés, però ha recordat que els darrers anys ja ha estat així i que Pedro Sánchez s’ha mantingut igualment dempeus.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!