La gestora del PSOE decidirà la data del proper Congrés federal el 14 de gener. En aquesta reunió, els dirigents socialistes marcaran un dia per a l'elecció del nou secretari del partit. Així ho ha anunciat el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, en una roda de premsa a Ferraz.

La trobada servirà perquè el president de la gestora, Javier Fernández, debati amb els principals líders territorials socialistes quan ha de tenir lloc el proper Congrés. El portaveu de la gestora ha explicat que amb la reunió es fixaran les dates clau dels propers mesos per les files socialistes: es definiran els dies en què hi haurà la ponència i la posterior reunió de la qual sortirà elegit el nou secretari general. Ara bé, Jiménez ha apuntat que la reunió del 14 de gener no convocarà les 39è Congrés del PSOE.

D'altra banda, el portaveu també ha apuntat que a la trobada, Javier Fernández farà una primera proposta de calendari que haurà de ser debatuda entre els líders territorials. Un cop coneguin les opinions dels dirigents, el president de la gestora tancarà una data pel Congrés, que acabarà amb un llarg període de transitorietat.

65 dies sense secretari general

Des de l'1 de novembre del 2016, dia en què Pedro Sánchez va renunciar, el PSOE no té secretari general. L'absència d'un dirigent polític al capdavant del partit s'ha perllongat durant més de dos mesos i l'establiment d'un equip transitori, la gestora, no semblen haver reduït les importants divisions internes en el sí del partit.

De fet, ahir el sector crític del PSOE va estrenar el seu propi local, només a 500 metres de la seu federal dels socialistes. La plataforma RecuperaPSOE, impulsora d'aquest local, ha topat amb la cúpula del partit, que investigarà si l'oficina alternativa està dins la legalitat.