La cursa per les eleccions generals del 23-J continua, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es manté com el triomfador dels comicis, segons ho corroboren les enquestes. Les noves, d'El Español i La Razón, tornen a situar el PP com l'opció més votada passant de 89 diputats a 138-149. Tanmateix, no aconseguirien la majoria absoluta, si no pacten amb Vox, que cada cop està perdent més pistonada. Per la seva banda, el PSOE segueix retallant distàncies, però encara se situa a 30 escons del PP, amb 100-105 diputats. 

❓ Per què s'avancen les Eleccions Generals 2023?

✈️ Com em puc excusar d'una mesa electoral a les eleccions generals si tinc un viatge?

Segons el sondeig d'El Español, el PP ha caigut dos escons en una setmana, tot i que ha augmentat un punt en intenció de vot, amb un 33,4%, mentre que el PSOE ha crescut 1,6% dels vots i sis escons. Així doncs, segons aquesta enquesta el PP aconseguiria 138 escons, mentre que el PSOE, remunta números amb 100 escons. Els pactes dels populars amb Vox a diferents comunitats autònomes sembla que no està passant factura de cara al 23-J, tot i que sembla que els socialistes s'estan començant a activar. Conscients de les polèmiques suscitades d'aquests pactes, el PSOE està utilitzant aquest argument en la campanya electoral, i Sánchez, ja mai parla de Feijóo sense recordar el líder de l'ultradreta, Santiago Abascal. Entre Vox i Sumar es disputaran ser la tercera força més votada. Vox és el partit que pitjor està afrontant aquestes setmanes de campanya, ja que, cada sondeig perd vots, en aquest cas n'aconseguiria 38. Mentre que el partit de Yolanda Díaz se situa amb 33 escons. 

Font: El Español
Font: El Español

L'enquesta de La Razón encara és més positiva per Gènova, que situa el PP amb 147-149 escons, i Vox continua situant-se a la baixa, quedant-se amb 32-34 diputats. Tots dos arribarien a una majoria amb 179-183 escons. Segons apunta el diari, el PP és el gran beneficiat de la sortida de Ciutadans de la lluita en les eleccions. A la banda esquerra, el PSOE també es consolida en la franja dels 100 escons, fa una setmana se situava entre els 99 i els 101, mentre que ara li dona 103-105 escons. En aquesta enquesta Sumar es queda en la forquilla de 29 a 31 diputats.

enquesta La Razón
Font: La Razón

Pel que fa a les formacions catalanes, ERC perdria força, passant dels 13 representants actuals a uns 11 o 12, en l'enquesta de La Razón, mentre que la d'El Español, li dona només 9. Junts per Catalunya obtindria 8 en ambdues. Finalment, la CUP es quedaria entre 1 i 2 escons.