El PSOE portarà els pressupostos catalans, aprovats ahir pel Parlament de Catalunya, al Tribunal Constitucional. Així ho ha explicat el portaveu dels socialistes en el Congrés, Antonio Hernando, a la cadena Cope, on ha detallat que presentaran un recurs contra els comptes. Els socialistes han decidit recórrer la llei de pressupostos perquè inclou una partida per al referèndum d'independència.

Els socialistes se sumen al recurs als pressupostos, que ja va advertir el mateix PSC, així com altres partits de l'oposició que ja van anunciar accions, com PP i Cs.

Al límit dels disbarats

"Estem al límit dels disbarats permanentment en aquest tema de la desobediència davant del que decideix el TC", ha explicat Hernando, visiblement molest amb els comptes: "Aquest tobogan de la desobediència per a alguns serà molt divertit", ha afegit.

Hernando ha assegurat que el recurs es presentarà en nom del grup parlamentari socialista davant del que consideren una invasió competencial del Govern: "La llei de pressupostos estableix una partida per fer un referèndum que no és competència de la Generalitat de Catalunya", ha apuntat el portaveu, que ha sustentat la decisió del PSOE a l'informe del Consell de Garanties Estatuàries.

Iceta ja ho va advertir

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja va anunciar el passat diumenge que els socialistes recorrerien els pressupostos de la Generalitat davant el TC si es mantenien les partides per celebrar el referèndum d'independència.

"Ha de desaparèixer del pressupost de la Generalitat qualsevol menció al referèndum", va explicar Iceta per anunciar que el PSC demanaria la presentació del recurs d'inconstitucionalitat al PSOE. "Hem de desfer el que és un gran engany, perquè no hi ha dreceres. No acceptarem contraposar democràcia i estat de dret, estarem vigilants i serem bel·ligerants", va amenaçar el líder dels socialistes catalans.

La desobediència d'Homs

Hernando té clar que el diputat demòcrata Francesc Homsinhabilitat durant un any i un mes pel Tribunal Suprem, complirà la sentència i abandonarà el seu escó al Congrés dels Diputats. "La Junta Electoral Central li dirà que ha perdut la seva condició de diputat, es mourà la llista i s'ha acabat", ha explicat el portaveu socialista, que ha recordat que la sentència de l'alt tribunal s'ha d'executar "de manera immediata".