El PSOE dona suport a la decisió del govern de Mariano Rajoy d'impugnar davant el Tribunal Constitucional la candidatura de Carles Puigdemont a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, una mesura que ha anunciat avui la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, havien parlat prèviament de la possibilitat d'emprendre les mesures anunciades aquest dijous, a la qual cosa el Partit Socialista "dona suport", segons han informat fonts de la direcció socialista.

Rajoy i Sánchez mantenen un contacte fluït des del mes de setembre en relació amb el procés català, que es va concretar en el suport dels socialistes a l'aplicació, per primera vegada des de la restauració de la democràcia, de l'article 155 de la Constitució per destituir el Govern de Puigdemont i convocar eleccions autonòmiques; aquesta comunicació permanent es manté a dia d'avui.

El cap de l'Executiu ha demanat aquest dijous al matí un informe al Consell d'Estat, com és preceptiu, per poder presentar el recurs aquest mateix divendres si aquest informe és a favor, segons ha informat la vicepresidenta del govern espanyol.