El PSOE ha destacat aquest dilluns al matí que el discurs de Nadal de Felip VI advocava per una "construcció del futur sense temor del present". És un dels temes de la intervenció institucional del monarca que ha destacat José Luis Ábalos, secretari d'organització del partit.

També ha subratllat els "reptes" que va assenyalar el Rei i que la formació comparteix: Catalunya, ocupació, desigualtat, terrorisme, corrupció, inserció europea, medi ambient i canvi climàtic i violència de gènere. Sobre la qüestió catalana, Ábalos ha afirmat que Catalunya "es mereix" un Govern "preocupat i ocupat pels problemes dels catalans", i en aquest sentit ha indicat que el PSOE seguirà apostant "per la convivència, pel diàleg, per la concòrdia, pel respecte a la legalitat i per la lleialtat".

Ábalos ha afirmat que el Rei va parlar de fer una "aposta cap al futur des de la comprensió del present", que a parer dels socialistes és una "frase important" que té a veure amb "la construcció del futur sense temor del present". Un repte, ha afegit, amb el qual els socialistes se senten "absolutament implicats".

El PSOE, doncs, continuarà "apostant per la convivència, pel diàleg, per la concòrdia, pel respecte a la legalitat, per la lleialtat". A banda ha afegit que el partit intentarà lluitar amb totes les seves possibilitats per la governabilitat.

"Catalunya es mereix un Govern preocupat i ocupat pels problemes dels catalans", ha afirmat, per acabar: "Volem una Catalunya a Espanya i a Europa. Una Espanya també oberta, moderna i inclusiva. Ens hi dedicarem a través de les reformes que siguin necessàries per assegurar aquest marc de convivència".