El grup parlamentari socialista ha sol·licitat a la Mesa del Congrés l'ampliació del termini fins al 8 de març per a l'emissió d'un nou dictamen per a la llei d'amnistia per part de la Comissió de Justícia, ja que aquest finalitzarà aquest pròxim dimecres 21 de febrer. En cas que la Mesa doni llum verda, donaria més marge de temps al PSOE i Junts per Catalunya per negociar el redactat de la llei d'amnistia. La sol·licitud dels socialistes es va emetre aquest dissabte, pocs dies abans que acabés que acabi el termini establert per la Mesa del Congrés el passat 6 de febrer. Aleshores, la cambra baixa va acordar que la Comissió de Justícia emetés un nou dictamen en el termini de quinze dies, segons es detalla en el registre de la Cambra Baixa.

El PP s'hi regira

Fonts del Partit Popular han afirmat a Europa Press que, amb aquesta petició, el PSOE "prepara el terreny per sotmetre als espanyols a noves cessions", perquè es "demana temps per continuar digerint les exigències dels seus socis independentistes". Les fonts citades han destacat el fet que ara, amb aquesta petició, "els mateixos que buscaven un procediment d'urgència i escurçar terminis, encara que fos de manera irregular, ara demanen pròrrogues". "La presidència de Sánchez es basa a dir sí a tot el que demanin els seus socis", han subratllat les mateixes fonts que han remarcat que, en l'àmbit de l'independentisme, ja es parla que hi haurà dos tipus de delinqüents: els amnistiats i els indultats.

Aragonès demana "no demorar" l'aprovació de l'amnistia

La petició del PSOE arriba tot just el mateix dia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat que l'aprovació de la llei es faci l'abans possible. "No es pot demorar més en el temps", ha dit, apuntant que “cada dia que passa sense amnistia és un dia més amb repressió”. Així, Aragonès ha confiat que la llei tingui “llum verda” la setmana entrant, una cosa que a hores d'ara no sembla possible.

La proposició de Llei d'Amnistia no va superar la majoria absoluta que necessitava per a aprovar-se en el ple del Congrés el passat 30 de gener, ja que Junts va complir la seva amenaça de votar-hi en contra perquè no incloïa, a parer seu, els casos de Tsunami i Volhov. El text va retornar a la Comissió de Justícia per reobrir la negociació entre els dos partits i presentar un altre text a l'hemicicle.

Junts per Catalunya i el PSOE es mantenen hermètics en les negociacions des de fa dues setmanes. Mentrestant, Esquerra Republicana colla els de Puigdemont, juntament amb els socialistes, per aprovar el redactat que es va portar al ple del Congrés del passat 30 de gener. A parer seu, la llei ja és "prou robusta", tot i que els de Pere Aragonès han posat sobre la taula nous indults per als casos que els jutges interpretin que no entren en el redactat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!