És el compadreo” d’Emiliano García-Page amb el PP una de les coses que més ha molestat el PSOE en les darreres hores. A Ferraz ha irritat la imatge del president de Castella-la Manxa buscant la fotografia amb altres presidents autonòmics del PP (l'andalús Moreno Bonilla, el valencià Carlos Mazón, el murcià López Miras i el riojà Gonzalo Capellán), amb els quals confabulava al voltant de l’infrafinançament que pateixen en comparació —creuen— amb Catalunya. S’expressen així fonts de la cúpula socialista, l’endemà que Ferraz estirés Page de les orelles, desautoritzant-lo per la seva darrera astracanada contra la llei d’amnistia, assenyalant l’independentisme català com un moviment que ha tingut terroristes dins les seves files.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha lamentat que Page hagi buscat “notorietat” en les darreres hores disparant contra el full de ruta de Pedro Sánchez. Ho ha dit en declaracions a la premsa en la seva arribada en un esmorzar informatiu en el qual presentava el candidat socialista a les eleccions gallegues, José Ramón Gómez Besteiro. “Respecto i valoro quan algú dona la seva opinió, i també quan se la reserva”, ha dit aquest darrer quan se li ha preguntat sobre Page durant el seu discurs.

El PSOE està molest amb García-Page, i així ho reconeixen fonts de la màxima cúpula del partit. Asseguren que ni des de Ferraz ni des de la Moncloa no han trucat el president castellanomanxec en les darreres hores, i que les declaracions en públic en reacció a les seves paraules ja són suficients. Descarten també cap reprimenda o sanció: “És el que li agradaria”. Però recorden que quan Page guanya eleccions a la seva comunitat autònoma, ho fa gràcies al partit que representa. “A la Corunya hauria pogut parlar”, diuen fonts de la sala de màquines socialista, en referència a la convenció que el partit va celebrar a Galícia. Però Page no va fer acte de presència perquè es trobava literalment a la Xina, en un viatge oficial i de negocis al gegant asiàtic. “Però sempre té algun viatge a l’estranger en moments puntuals; quina casualitat”, ironitzen alts càrrecs del partit.

Feijóo posa el dit a la nafra

Alberto Núñez Feijóo ha volgut aquest dijous posar el dit a la nafra, i sortir en defensa de Page quan els socialistes estan sortint en tromba contra el president de Castella-la Manxa. “El PSOE considera raonable ser una mica terrorista, però li sembla malament criticar Sánchez una mica”, ha lamentat el líder del PP; a banda de carregar contra la “humiliació” que està patint Page per part de la direcció del seu partit.

Sobre la fotografia de Page amb barons territorials del PP, ha remarcat que és una imatge “raonable”, en tant que entra dins la normalitat que els presidents autonòmics conversin entre ells, siguin del signe polític que siguin. Ha considerat que aquests mandataris tenen tota la potestat per intercanviar opinions entre ells al voltant del finançament de la seva comunitat autònoma.

Page, a “l’extraradi del PSOE”

Si bé Page va assenyalar aquest dimecres al matí que a hores d’ara el seu partit es troba "a l'extraradi de la Constitució", amb relació als pactes amb l’independentisme, el ministre Óscar Puente li va etzibar que "és ell qui es troba a l'extraradi del PSOE des de fa força temps”. “Nosaltres som al centre de la Constitució”, va defensar. Santos Cerdán, el secretari d’organització del partit, va decidir atacar Page a través de les xarxes socials. En una piulada, va afirmar que “tot el terrorisme és dolent”, però va recordar que el debat d’aquests dies pivota al voltant de “què és el terrorisme”, un delicte que la justícia espanyola intenta imputar a l’independentisme. “Crec que la gran majoria ho sabem i tu ho hauries de saber”, va escriure el socialista al seu perfil.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!