El PSOE s'oposaria que el Parlament investeixi el líder d'ANC i membre de la llista de Junts per Catalunya Jordi Sànchez, que es troba en presó investigat per delicte de sedició. Aquesta informació ha circulat en les darreres hores, sobre la possibilitat que JxCat i ERC optin per Sànchez, després que el Tribunal Constitucional es posicionés en contra de la investidura a distància de Carles Puigdemont.

Ho ha confirmat la portaveu socialista Adriana Lastra als passadissos del Congrés, qui ha apel·lat a un candidat "viable" perquè es formi Govern "d'urgència" a Catalunya. Lastra ha assegurat que Sànchez, per "la seva situació" de presó cautelar no era "viable" –un cop algunes informacions expliquen que el jutge del Suprem no l'autoritzaria a anar a la sessió plenària.

Aquest posicionament arriba després que el PSOE condicionés el diàleg bilateral i/o multilateral amb Catalunya a què Puigdemont fes un pas al costat i s'investís un president "que pugui legalment exercir les seves funcions i sigui capaç de formar un Govern estable, amb respecte del marc constitucional i conforme de l'Estatut d'Autonomia", tal i com es van posicionar els socialistes a principis de mes en una votació sobre el resultat del 21-D.

Les paraules de Lastra són prèvies a l'entrevista del secretari general Pedro Sánchez aquest dimarts a les 13:30h a Cuatro.