“Això no és un mercat”. D’aquesta manera ha rebutjat la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, la possibilitat de gestos a canvi del suport dels partits independentistes a la tramitació dels pressupostos. Després que ERC hagi registrat aquest dimarts l’esmena a la totalitat, la dirigent socialista els ha advertit que s’estan “alineant” amb la dreta del PP i Ciutadans.

“No hi ha més oferiment que els mateixos pressupostos, que són bons per als catalans”, ha assegurat la dirigent socialista, que ha reclamat separar els comptes públics i “les reunions entre governs”. Ha admès que les converses amb l’independentisme “no són senzilles”, però que continuaran defensant el diàleg dins el marc de la llei.

Sobre la taula bilateral de partits, ha dit que les converses “encara estan en un estat molt primigeni”. I ha matisat les paraules del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha parlat de la figura d’un “notari”. En comptes d’això, ha fet servir el terme “coordinador”.

“Espero que retirin l’esmena a la totalitat com abans millor i comencem a parlar dels problemes dels catalans i d’allò que està en mans del govern de la nació”, ha sostingut Adriana Lastra, que ha denunciat l’”entossudiment” dels partits independentistes catalans.

En la mateixa línia de les últimes hores, la portaveu socialista també ha avisat ERC i el PDeCAT que s’estan alineant amb la dreta. “Els únics que avui són feliços són Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal”, ha dit Lastra.