El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, s'ha mostrat favorable que el jutge del Suprem Pablo Llarena emeti una euroordre de detenció de Carles Puigdemont a Dinamarca.

Ábalos qualifica el president en funcions de "pròfug" de la justícia i creu que ha de "donar la cara" davant els tribunals espanyols. "Ja ho demana la fiscalia i compartim el criteri, ha de venir a Espanya, no pot donar una imatge de pròfug que va peregrinant, no és bona per al país", ha valorat.

El secretari d'organització diu que no els ha sorprès que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat Puigdemont com a candidat a la Generalitat i ha afirmat que "en cap cas" pot presidir el Govern perquè està "al marge de la Constitució". Sobre la reunió proposada per Torrent al president espanyol, el PSOE l'avala: "No veig cap problema, és una relació institucional i podrien parlar també de la investidura", ha dit Ábalos.

Després de la reunió de l'executiva del PSOE, Ábalos ha dit que era previsible que el president del Parlament proposés Carles Puigdemont com a candidat. "No per esperar-ho vol dir que ens sembli millor", ha aclarit, afegint que des de les files del PSOE creuen que Catalunya "necessita estar dins el procés de legalitat". Una situació que, segons el PSOE, no es produirà si Puigdemont és el president. 

D'altra banda, ha criticat la "inacció" del govern espanyol i s'ha referit a les confessions d'imputats per la trama Gürtel que estan declarant en els darrers dies a València. "Demanem a la dreta que recuperin els compromisos d'investidura i resolguin la situació", ha manifestat Ábalos, que demana al PP que impulsi alguna "esmena".