Pedro Sánchez aconseguiria revalidar la mateixa majoria de les passades eleccions del 28 d'abril i no variaria la diferència entre les forces del Congrés, i per tant, seguiria necessitant el suport de Pablo Iglesias o les abstencions de Casado o Rivera.

Mentrestant la irrupció del partit d'Iñigo Errejón a la cambra, Más País, faria retrocedir considerablement a Podemos en nombre d'escons, igual que faria la CUP amb ERC i JxCat, segons l'enquesta preelectoral del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a El Periódico.

El rotatiu explica que el PSOE augmentaria molt poc el nombre d'escons passant dels 123 actuals als 124-128, entretant el partit de Pablo Iglesias recularia dels 42 als 32-36 diputats, culpa de Más País que entraria al Congrés amb 8-12 escons. Tot i així, la gran aliança dels socialistes per formar govern podria ser Ciutadans que aquest dissabte va aixecar el seu veto a Sánchez i va obrir la porta a pactar després de les eleccions del 10-N.

'Con Rivera' complicat

Ara bé, segons el sondeig, el partit d'Albert Rivera serà el més perjudicat i perdria més de la meitat dels seus 57 escons, quedant-se amb 24-28 diputats. Amb tot, la coalició PSOE-Cs no sumaria majoria absoluta.

La patacada de Ciutadans podria fer fins i tot que Vox el superés, ja que l'enquesta manté el partit d'Abascal amb 24 escons que podrien arribar fins a 28. Així doncs, els vots de Rivera rebotarien cap al PP, el gran beneficiat, que passaria de 66 a 87-91 diputats.

Entre 3 i 5 escons per a la CUP

La participació per primera vegada de la CUP a unes legislatives, afectaria a ERC i JxCat, ja que perdrien suport a favor de la candidatura anticapitalista que liderarà Mireia Vehí. Els cupaires aconseguirien de 3 a 5 escons a costa, sobretot, d'ERC, que retrocediria de 15 a 12-13 diputats.

De la seva banda, JxCat perdria com a molt un diputat o conservaria els seus 7 actuals. Per tant, el 15,6% dels votants de JxCat i el 12,3% dels d'ERC l'abril passat escollirien ara la papereta de la CUP.