La CUP aposta per cares conegudes per encapçalar la seva llista al Congrés dels Diputats: Mireia Vehí, Albert Botran i Eulàlia Reguant. Els anticapitalistes decidien "fer un pas endavant" davant "d'un moment d'excepcionalitat política" i presentar-se per primera vegada a les eleccions espanyoles, una decisió que va prendre's en un consell polític i amb un marge extremadament ajustat entre partidaris i detractors. Una comissió formada per membres del Secretariat Nacional i del grup parlamentari ha traslladat a la militància la seva proposta, que lideren tres dels exdiputats de la passada legislatura. Ara cal la validació de la militància que haurà de votar la llista en bloc. 

Els anticapitalistes sempre han prioritzat el projecte per damunt dels noms a l'hora de confeccionar candidatures i aquesta segueix sent la premissa. Amb tot, el fet que hagin anat creixent i guanyant representació institucional al llarg dels anys fa que cada vegada comptin amb lideratges més consolidats, que són els que ara trufaran les llistes a les corts espanyoles, tal com va avançar ElNacional.cat. A l'última assemblea cupaire les bases van acordar reobrir la porta als seus antics càrrecs electes perquè puguin tornar a presentar-se a unes eleccions. Una reforma determinant perquè ara els excompanys d'escó d'Anna Gabriel al Parlament puguin liderar la candidatura del 10-N. Al Senat no presentaran llista. 

El procés de ratificació de la llista es tancarà aquest dissabte a les 23.59 i els resultats es donaran a conèixer diumenge al matí. En un comunicat, la CUP lamenta que "l'ajustat calendari electoral no ha permès fer un procés d’elaboració de llistes tan participatiu com a les altres comtesses electorals". Des del partit insisteixen que l'aposta de la CUP-Per la Ruptura està centrada en articular una acció política que més enllà de posar el focus en el dret a l'autodeterminació, l'amnistia i la defensa dels drets civils posi l'èmfasi en la necessitat "'impugnar el règim i els interessos polítics i econòmics que el sustenten". 

Pel que fa a la resta de demarcacions, les persones proposades per la direcció són Non Casadevall i Maria Besora per Girona, Francesc Gabarrell  i Júlia Carbonell per Lleida i Mariona Quadrada i Sergi Saladié per Tarragona. 

Com a referència a l'hora de fer pronòstics sobre les possibilitats de la CUP el 10-N hi ha l'experiència del Front Republicà d'Albano Dante Fachin, que va provar-ho el 28-A i va quedar-se a molt poquet d'obtenir representació, amb 110.000 vots.