La repressió exercida per Turquia i Espanya contra els dissidents polítics té moltes similituds, tal com demostra el cas Kavala. Però per determinats partits polítics una cosa no té res a veure amb l'altra. Concretament es tracta del PSOE, que un cop més ha demostrat la doble vara de mesurar que té per algunes qüestions, i més si hi ha Catalunya pel mig.

L'eurodiputat del PSOE Nacho Sánchez Amor ha carregat durament contra Turquia per detenir de nou l'empresari, activista i filantrop turc Osman Kavala després que la justícia acatés aquest mateix dimarts una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)​.

"No em puc creure que Kavala hagi estat detingut un altre cop després de l'absolució general d'avui. No hi ha manera de creure en cap millora a Turquia si la fiscalia continua impedint passos endavant. Tornem a un període fosc", ha escrit l'eurodiputat socialista espanyol en un tuit.

D'aquesta manera, Sánchez Amor ha criticat durament la repressió exercida contra Kavala, el qual té un historial molt similar al del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de fa dos anys i mig en territori espanyol.