La carta de Pedro Sánchez anunciant que cancel·la la seva agenda per meditar la seva dimissió després de la denúncia del sindicat ultra Manos Limpias i que dilluns 29 anunciarà si finalment continua ocupant la presidència del govern espanyol ha suposat un terratrèmol dins la política espanyola a només un dia que comenci la campanya electoral per a les eleccions catalanes del 12-M. Les reaccions no s'han fet esperar entre els seus rivals polítics però sobretot entre els socialistes que han expressat el seu suport al president lamentant que el que descriuen com una operació d'assetjament contra la seva dona l'hagi fet arribar a aquest límit. Teresa Ribera, vicepresidenta tercera de Sánchez i que aquest dimarts ha estat confirmada com a candidata a les europees no ha dubtat en mostrar la seva solidaritat amb l'almenys de moment president del govern espanyol: "No tot s'hi val. Tenim un president de primera. Ni ell ni la seva família es mereixen això, però Espanya tampoc. Una abraçada enorme, president", ha escrit a Twitter. El missatge de Salvador Illa, a qui Sánchez havia de acompanyar en el seu inici de campanya, és més concís: "Tots els socialistes de Catalunya estem amb tu. Tota la força, president". 

🔴 Carta de Pedro Sánchez, DIRECTE | Possible dimissió del president

Patxi López, portaveu dels socialistes al Congrés ha utilitzat uns termes molt similars: "Ara més que mai els socialistes estem amb el nostre president. Pedro sánchez representa la dignitat i el coratge que es necessita per fer front a una dreta immoral i disposada a tot. Ànim i força, president! No passaran". Juan Espadas, el seu homòleg al Senat, també s'ha solidaritzat amb Sánchez i Begoña Gómez. "Vull traslladar el meu suport i solidaritat al President del Govern espanyol i la seva dona davant la campanya de persecució sistemàtica a la qual els estan sotmetent. Gràcies president per la teva sinceritat i humanitat en explicar a la ciutadania que tot té un límit. Estem amb vosaltres". 

Santos Cerdán, secretari d'organització del partit i que ha guanyat molt protagonisme en els últims mesos, ha carregat molt durament contra PP i Vox en el seu missatge de suport a Sánchez: "No hi ha línia vermella en aquest país que la dreta no estigui disposada a creuar. No tot s'hi val, ni en la vida ni en la política. Espanya no s'ho mereix, i la seva democràcia tampoc. La veritat sempre s'obre camí". Esther Peña, portaveu nacional del partit també ha volgut solidaritzar-se amb el seu secretari general: "Les mentides fan mal però mai guanyen. Guanyarà un cop més la teva determinació i noblesa. Sempre en el teu equip president", es pot llegir al missatge que ha publicat. Jaume Collboni, l'alcalde més important dels socialistes des de les passades eleccions municipals, ha lamentat que la dreta i la ultradreta hagi arribat fins aquest punt: "Fa massa temps que alguns han creuat línies vermelles intolerables. No tot s'hi val en política. El meu suport a Pedro Sánchez  i a la seva família. Ets un president excepcional per a un país y un temps excepcionals. Una abraçada!". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!